Nieuws

    Medewerkers Remant Transport Architects maken sportieve uitdaging samen waar

    We move around the world

    De medewerkers van Remant Groep lieten zich de afgelopen maanden van hun sportieve kant zien. Ze legden al wandelend, fietsend of lopend tweemaal de afstand rond de aarde af! De uitdaging ‘We move around the world’ werd bedacht in teken van het 40-jarig bestaan van het bedrijf. Remant wilde op een veilige en sportieve manier samen iets doen én maatschappelijke doelen ondersteunen.

    Teamspirit
    Er werd zowel individueel als samen met collega’s, met familie of vrienden gesport. De afgelegde kilometers werden getracked via een smart phone of smart horloge. Online konden de deelnemers hun eigen resultaat, dat van de andere deelnemers en het totaal opvolgen. De focus lag op deelnemen en de persoonlijke bijdragen waren erg verschillend; van een tiental kilometer tot paar duizend kilometer.
    Medio augustus werden de laatste kilometers verzameld. Om de actie kracht bij te zetten, spraken verschillende collega’s op vrijdag 20 augustus af nabij het kantoor van Remant om samen symbolisch richting de finish te wandelen. Medewerkers die die dag telewerkten, maakten een wandeling van thuis uit. Met dit initiatief hoopt Remant ook om medewerkers blijvend te motiveren voor een actieve levensstijl.

    Sporten en bewegen gekoppeld aan de steun voor maatschappelijke doelen

    Inmiddels ontvingen vier organisaties een substantiële bedrage om hun werking en projecten te steunen. Het gaat om The Ocean Cleanup, Natuurpunt, De Antwerpse Voedselbank en Mercy Ships. De medewerkers van Remant Groep konden stemmen voor de organisatie van hun voorkeur. Ze kregen elk nagenoeg evenveel stemmen en daarom besloot de directie van Remant om ze alle vier te steunen met een mooi bedrag om hun inzet kracht bij te zetten.

    Benieuwd naar de werking en projecten van de maatschappelijke doelen? Op onderstaande websites vindt u alle informatie:

    Mercy Ships
    Sinds 1978 maakt Mercy Ships medische en chirurgische zorg toegankelijk voor de allerarmsten. Met het grootste private ziekenhuisschip ter wereld varen zij naar landen waar mensen geen toegang hebben tot betaalbare medische en chirurgische zorg. Mercy Ships pakt dit probleem op drie manieren aan: • Directe medische zorg en chirurgie aan de lokale bevolking
    • Opleiding en begeleiding van lokale gezondheidswerkers
    • Verbetering van de infrastructuur van de gezondheidszorg
    De medische zorgen zijn gevarieerd en gaan bijvoorbeeld om chirurgie, tandheelkunde en palliatieve zorgen.
    Lees verder op www.mercyships.be

    Natuurpunt
    Natuurpunt is een onafhankelijke vrijwilligersvereniging met meer dan 120.000 leden. Ze beschermen kwetsbare en bedreigde natuur in Vlaanderen. Natuurpunt beheert meer dan 25.000 hectare Vlaamse natuur in 500 verschillende natuurgebieden. De vrijwilligers nemen het initiatief: ze zorgen voor aankoop, beheer en openstelling van natuurgebieden. Daarbij worden ze bijgestaan door professionele ploegen. Met een sterk netwerk van wandelpaden, kijkhutten zitbanken, speelbossen en bezoekerscentra geven ze iedereen de kans van de natuur te genieten. Elk jaar organiseert Natuurpunt duizenden activiteiten: gegidste wandelingen, beheerwerken, cursussen en workshops.
    Lees verder op www.natuurpunt.be

    De Antwerpse Voedselbank
    De Voedselbank AMT (Antwerpen-Mechelen-Turnhout) is een vzw die zich tot doel stelt de strijd aan te binden tegen zowel honger als voedselverspilling. De Voedselbank is het centraal verdeelpunt in de provincie Antwerpen van voedingswaren aan caritatieve verenigingen. Zij maakt deel uit van de Belgische Federatie van Voedselbanken www.foodbanks.be die zelf aangesloten is bij de Europese Federatie van Voedselbanken. Alle levensmiddelen die zij inzamelen zijn kosteloos. Zij verdelen zelf niet direct aan de eindgebruikers, maar wel aan erkende Antwerpse caritatieve verenigingen, die ze op hun beurt verdelen aan de mensen die er behoefte aan hebben.
    Lees verder op www.foodbank-antwerpen.be

    The Ocean Cleanup
    Elk jaar komen miljoenen tonnen plastic in de oceanen terecht, voornamelijk vanuit rivieren. Het plastic dat in de oceanen ronddrijft - het oude plastic - gaat niet vanzelf weg. Om de plasticvervuiling in de oceanen op te lossen, moet de toestroom worden ingedamd en moet worden opgeruimd wat zich reeds heeft opgehoopt. The Ocean Cleanup, een non-profitorganisatie, ontwikkelt geavanceerde technologieën om de wereldzeeën te ontdoen van plastic. Wanneer ze hun doel van 90% vermindering van oceaanplastic hebben bereikt, is het project voltooid en zit hun werk erop.
    Lees verder op www.theoceancleanup.com

    Meer informatie nodig?

    Contacteer ons