Nieuws

  We move around the world

  Medewerkers van Remant Groep leggen al wandelend, fietsend en lopend de afstand rond de aarde af … en dat maar liefst twee maal! Met de actie ‘We move around the world’ wordt ingezet op sport en beweging én het steunen van vier organisaties die zich inzetten voor mens of milieu. Een succes zo blijkt.

  Erik Keustermans, CEO Remant Groep: “Remant bestaat dit jaar 40 jaar. Dit willen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Samen een glas drinken op onze verjaardag zit er voorlopig nog niet in maar dat komt hopelijk later dit jaar. Dat wilt niet zeggen dat we in tussentijd stil zitten! Daarom organiseren we de uitdaging ‘We move around the world’ voor medewerkers en hun partner/ gezin. We willen samen symbolisch de afstand rond de aarde afleggen. Deze bedraagt maar liefst 40.075 km ter hoogte van de evenaar. Dit doen we door te wandelen, joggen of fietsen en deze activiteiten te tracken. Als het kan, spreken collega’s af om samen te sporten. We hebben elkaar immers minder gezien omdat een deel van thuis uit werkt.”
  Laure Decostere, Human Capital Officer: “Sporten en bewegen zitten in het DNA van Remant. We proberen wanneer mogelijk de auto te laten staan en het woon-werkverkeer met de fiets te doen. Verschillende collega’s sporten in hun vrije tijd om zo een gezonde work-life balance te hebben. Heel het team van Remant Groep, ook Derudder Transport Architects in Frankrijk, kan deelnemen aan deze uitdaging. In totaal tellen we 133 sportievelingen die fietsen, wandelen of joggen. We mogen het een succes noemen want in minder dan een maand tijd hadden we ons doel al bereikt. We hadden nog geen zin om te stoppen en daarom doen we er nog een ronde bij! Zo verdubbelen we de uitdaging en hebben we ook tijdens de zomermaanden een extra motivatie om sportief te blijven.”

  Milo Schnurrer, Finance Assistant, doet mee: “Ik ben een fervent fietser. Naar mijn werk ga ik sowieso al met de fiets; dat vind ik ontspannend; mijn hoofd is dan helemaal leeg. In mijn vrije tijd maak ik als wielrenner heel wat kilometers. Zo draag ik graag mijn steentje bij aan onze actie. Het is leuk om dit als gezamenlijk doel te hebben. We hebben het er onderling over en het moedigt me aan om op de fiets te stappen.”

  Erik Keustermans, CEO Remant Groep: “We koppelen deze sportieve uitdaging aan het steunen van organisaties die zich, eens te meer in de afgelopen periode, inzetten voor onze medemens of het milieu. De medewerkers van Remant Groep konden aangeven welke organisatie ze graag gesteund zien worden. The Ocean Cleanup, Mercy Ships, Natuurpunt én De Antwerpse Voedselbank kregen een gelijk aantal stemmen. Daarom besloten we, omdat het een feestjaar voor ons is en we graag iets extra willen doen, om hen alle vier te steunen met een mooi bedrag. Zo hopen we hun inzet kracht bij te zetten. Onze actie sluit eveneens aan bij ons engagement om vanuit Remant Groep maatschappelijk verantwoord te ondernemen.”

  Meer informatie nodig?

  Contacteer ons