Wij zijn Transport Architecten: ervaren, toegewijd en betrouwbaar

Over de Remant Groep

De Remant Groep is een familiaal expeditiebedrijf waar langetermijn-denken, maatschappelijk verantwoord ondernemen en corporate governance regels centraal staan.

Remant biedt als Transport Architect vernieuwende en flexibele oplossingen op maat voor uw transportbehoeften, en dat op een kostefficiënte manier. In onze relaties met onze klanten en leveranciers stellen we openheid, respect, engagement en solidariteit voorop.

Daarbij streven we ernaar om de totale milieu- en maatschappelijke voetafdruk van zowel onze eigen bedrijfsvoering als van de door ons gerealiseerde transporten te beperken door op zoek te gaan naar duurzame logistieke alternatieven.

Onze mensen zijn toegewijd, flexibel en professioneel in het zoeken naar oplossingen. Het is precies deze combinatie die van hen echte “Transport Architecten” maakt. Met onze jarenlange logistieke ervaring loodsen wij u veilig doorheen het volledige expeditietraject.

Kortom: wij zijn Transport Architecten, bouwers van transportoplossingen.

Onze waarden

Remant
transport
architects

  • Respect
  • Waardering
  • Engagement
  • Integriteit

Duurzaamheid zit in onze genen

Handelen met oog voor mens, milieu en maatschappij: dat is de essentie van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Duurzaamheid zit in de genen van ons familiebedrijf, daarom proberen we onze ecologische voetafdruk tot een minimum te herleiden. We doen dit door systematisch onze processen te evalueren en trajectverbeteringen door te voeren.

Remant is sinds 2016 een pilootbedrijf van het Sustatool duurzaamheidsmanagement project van de Vlaamse Overheid, een no-nonsense methode voor ondernemingen die hun duurzaamheidsbeleid continu willen verbeteren. Meer info vind je op sustacon.me

CO₂-compensatie van zakelijke vliegtuigreizen

Wanneer een zakenreis nodig is, compenseren we vanuit Remant de klimaatschade via CO₂-compensatie. We doen dit door structureel een CO₂-verlagingsproject in Ghana te steunen. Hiermee ondersteunt Remant gezinnen in ontwikkelingslanden door ze toegang te geven tot energiebesparende oplossingen, hernieuwbare energiebronnen en belangrijker nog: een betere toekomst, dankzij een sociaal economisch en duurzaam ontwikkelingsproject van Greentripper.

 

Externe partnerships

Remant werkt wereldwijd en verspreid over de verschillende continenten samen met een aantal vaste, betrouwbare partners voor aanlevering, doorvoer en in- en uitklaring. Onze partners garanderen een vlotte afhandeling en uitvoering. De afgevaardigden van Remant zitten regelmatig samen met hun partners om logistieke oplossingen uit te tekenen.

Partnership Derudder

De Remant Groep nam in 2015 een aandeel in de Franse forwarding groep Derudder. Derudder, gevestigd in Le Havre, is een expediteur die kan bogen op een lange ervaring als internationale forwarder en als douane agent. Naast de import en export expeditie baat Derudder ook een logisitiek distributiecentrum uit in Valence.
Voor meer informatie over Derudder, klik hier.

Onze geschiedenis

Remant is een gevestigde naam in de maritieme expeditie sector. We zijn 40 jaar actief vanuit Antwerpen, een van de belangrijkste havensteden ter wereld.


1981

Oprichting Remant nv

1990

Oprichting Remant Africa Logistics nv &
Remant Customs nv

2007

Oprichting Remant Globe Logistics nv

2011

Oprichting Remant Cool Logistics nv

2013

Oprichting Remant Cool Logistics bv

2015

Participatie in Derudder SAS Le Havre

2018

Acquisitie van Lancaster bvba 
Oprichting van Lancaster Logistics nv

2018

Acquisitie van Foodcareplus nv

2021

Oprichting van Remant Cool Logistics USA

Oprichting van REKUPP i.s.m. Steelduxx

...