Wij zijn Transport Architecten: ervaren, toegewijd en betrouwbaar

Over de Remant Groep

De Remant Groep is een familiaal expeditiebedrijf waar langetermijndenken, maatschappelijk verantwoord ondernemen en corporate governance principes centraal staan.

Wij stimuleren innovatie
We zijn betrokken
We zijn zorgvuldig
We zijn oplossingsgericht
We zijn verantwoordelijk
We handelen ethisch
We moedigen duurzame oplossingen aan
We zijn verbonden
We richten ons op familie
We zijn internationaal
We handelen humaan
We zijn respectvol

Ons team is toegewijd, flexibel en professioneel. Het is precies deze combinatie die van hen echte “Transport Architecten” maakt. Met onze jarenlange logistieke ervaring loodsen wij u veilig doorheen het volledige expeditietraject.

Kortom: wij zijn Transport Architecten, bouwers van transportoplossingen.

Onze waarden

Remant
transport
architects

  • Respect
  • Waardering
  • Engagement
  • Integriteit

Duurzaamheid zit in onze genen

Handelen met oog voor mens, milieu en maatschappij: dat is de essentie van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Duurzaamheid zit in de genen van ons familiebedrijf.

Als Transport & Customs Architects bieden wij innovatieve, flexibele en duurzame oplossingen op maat van de transportbehoeften van onze klanten, en dit op de meest kostenefficiënte manier.

Dankzij ons netwerk en onze kennis van de supply chain, kunnen wij als Transport Architect de meest optimale transportmiddelen inzetten. Wij streven ernaar de totale ecologische en sociale voetafdruk van onze activiteiten te verkleinen door te zoeken naar duurzame logistieke alternatieven. Wij nemen een pioniersrol in het aanbieden van groene logistiek en het vervoer van circulaire materialen.

Sustatool 

Remant is sinds 2016 een pilootbedrijf van het Sustatool duurzaamheidsmanagement project van de Vlaamse Overheid, een no-nonsense methode voor ondernemingen die hun duurzaamheidsbeleid continu willen verbeteren. Meer info vind je op sustacon.me

 

Externe partnerships

Remant werkt wereldwijd en verspreid over de verschillende continenten samen met een aantal vaste, betrouwbare partners voor aanlevering, doorvoer en in- en uitklaring. Onze partners garanderen een vlotte afhandeling en uitvoering. De afgevaardigden van Remant zitten regelmatig samen met hun partners om logistieke oplossingen uit te tekenen.

Partnership Derudder

De Remant Groep nam in 2015 een aandeel in de Franse forwarding groep Derudder. Derudder, gevestigd in Le Havre, is een expediteur die kan bogen op een lange ervaring als internationale forwarder en als douane agent. Naast de import en export expeditie baat Derudder ook een logisitiek distributiecentrum uit in Valence.
Voor meer informatie over Derudder, klik hier.

Onze geschiedenis

Remant is een gevestigde naam in de maritieme expeditie sector. We zijn 40 jaar actief vanuit Antwerpen, een van de belangrijkste havensteden ter wereld.


1981

Oprichting Remant nv

1990

Oprichting Remant Africa Logistics nv &
Remant Customs nv

2007

Oprichting Remant Globe Logistics nv

2011

Oprichting Remant Cool Logistics nv

2013

Oprichting Remant Cool Logistics bv

2015

Participatie in Derudder SAS Le Havre

2018

Acquisitie van Lancaster bvba 
Oprichting van Lancaster Logistics nv

2018

Acquisitie van Foodcareplus nv

2021

Oprichting van Remant Cool Logistics USA

Oprichting van REKUPP i.s.m. Steelduxx

...