Nieuws

  Vorig jaar plantte Remant 385 bomen in Malawi, Afrika via Fruitfull Office

  Al sinds 2013 bestelt Remant via Fruitful Office fruitmanden die wekelijks op kantoor worden geleverd. Een team van fruitspecialisten selecteert het beste fruit bij lokale telers en fruitmarkten om zo wekelijks een seizoensgebonden fruitmix aan te bieden. Op deze manier zorgen we voor vers fruit binnen handbereik voor onze medewerkers.

  In kader van ons duurzaamheidsbeleid was de de samenwerking met Fruitful office een evidente keuze. Voor elke mand die we kopen, plaatsen zij in samenwerking met Ripple Africa een boom in de regio Malawi in Afrika. Sinds 2013 werden er zo al 1 537 bomen geplant en in 2018 werden er in totaal 385 zaadjes geplant die binnenkort zullen uitgroeien tot volwaardige bomen en de regio zullen voorzien van meer zuurstof, biodiversiteit en werkgelegebheid.

  Ontbossing is een groot probleem in Malawi. Samen met Ripple Africa zetten zij zich hiervoor in door het planten van bomen en het geven van voorlichting aan lokale gemeenschappen en scholen in de regio. Dit helpt de effecten van global warming en ontbossing te verminderen, beschermt de inheemse bossen en creëert werkgelegenheid en inkomsten voor de lokale gemeenschappen.

  De manden waarin het fruit wordt geleverd, zijn 99% eco-vriendelijk: alle materialen zijn biologisch afbreekbaar, worden herbruikt en alle overige verpakkingen worden keurig gerecycleerd. Daarmee sluit FruitFul Office sterk aan bij het duurzaamheidsbeleid dat Remant steeds tracht uit te bouwen.

   

  Nieuwsberichten

  Meer informatie nodig?

  Contacteer ons