Circulaire modellen ondersteunen

Circulaire modellen ondersteunen

Focus: Planet

Wij geloven sterk in de noodzaak van economische groei zonder verdere impact op de uitputting van grondstoffen. Als logistieke regisseur willen we hiertoe bijdragen door onze klanten te helpen met een optimaal transport van circulaire materialenstromen.

Doelen

Een economie waar alles van make to dump gaat, is geen duurzame economie. Vele reststromen zijn valoriseerbaar. Vanuit de EU Green Deal en de EU- taxonomie wordt de transitie naar een circulaire economie sterk gestimuleerd. Wij geloven dat deze omschakeling slimme logistiek zal vereisen. Dat betekent voor ons de mogelijkheid om geïntegreerde supply chains op te zetten en reverse logistics stromen te beheren.

Dat alles vraagt de juiste expertise, maar ook de middelen om op grote schaal efficiënt te werken. Door hierin te investeren, door kennis te ontwikkelen en partnerships op te zetten, kunnen wij er mee toe bijdragen dat onze klanten de circulaire modellen ook efficiënt en met een minimale milieu-impact kunnen doen werken.

#actie – REKUPP
Via REKUPP zet Remant sinds 2021 in op het transport van recycleerbare stromen en levert hiermee zijn bijdrage aan de circulaire economie. Via een joint venture met onze partner Steelduxx werd REKUPP opgericht. De focus ligt op het transport van kwaliteitsvolle recycleerbare commodities. REKUPP werkt samen met een aantal betrouwbare partners. Er worden steeds controles uitgevoerd op de ladingen. REKUPP focust zich momenteel op onderstaande vier basis commodities:
» Papier en karton
» Mutilated rags
» Staal
» Textiel

Wilt u meer weten over REKUPP? Lees verder op REKUPP.be.

 

Hoe werken we verder aan circulaire modellen?

» We verhogen het aantal recycleerbare goederen waarvoor wij logistieke oplossingen bieden.